همشهری آنلاین: شهردار تهران با بیان اینکه توجه به درآمدهای پایدار در شهرداری از موضوعات بسیار مهم و مورد توجه است، گفت: در سال‌های گذشته سهم درآمدهای پایدار از کل بودجه حدود ۱۵ درصد بود که خوشبختانه امروز درآمدهای پایدار به حدود ۳۶ درصد افزایش یافته و در واقع دو برابر در این حوزه رشد داشته‌ایم.

به گزارش همشهری آنلاین، محمد باقر قالیباف در جلسه امروز شورای شهر تهران که درباره تقدیم لایحه بودجه سال ۹۲ برگزار شد با بیان این مطلب افزود: در سال گذشته با کار کار‌شناسی خوبی که در خصوص بودجه سال ۹۱ صورت گرفت شاهد آن بودیم که امسال عملکرد شهرداری تهران چه در بعد اجرا و چه در بعد درآمد منطبق بر برنامه‌ها حرکت کرد و این حاکی از آن است که نگاه واقع گرایانه و منطقی بر بودجه حاکم بوده است.

وی با بیان اینکه سعی کرده‌ایم با همین نگاه بودجه ۹۲ را نیز ارائه دهیم گفت: همکاری‌های خوبی با کمیسیون برنامه و بودجه شورا درباره بودجه سال ۹۲ صورت گرفته است که امیدواریم بودجه مناسبی برای سال آینده به تصویب برسد.

قالیباف تاکید کرد: یکی از ویژگی‌های بودجه سال ۹۲ این است که، اساسا بودجه را در شهرداری به سمت بودجه عملیاتی پیش بردیم و بودجه ریزی را بر مبنای عملکرد تنظییم کرده‌ایم.

شهردار تهران با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی از دیگر نکات مهم و مورد توجه در بودجه سال ۹۲بوده است گفت: با توجه به شرایط اقتصادی صرفه جویی، الویت بندی‌ها، اهم و فی الاهم کردن کار‌ها، کاهش هزینه‌های جاری و توجه به مسائل ضروری از موضوعات بوده که در بودجه در نظر گرفته شده است.

قالیباف با بیان اینکه به دلایل مسائل اقتصادی مشکلاتی در کشور وجود دارد که در تهران نیز با آن مواجه هستیم گفت: با این وجود مشکلات خوشبختانه با چالش جدی در تهران مواجه نشدیم نه اینکه مشکلی نداشته باشیم ولی چون برنامه ریزی‌ها دقیق بوده اتفاق و کاری غیر قابل پیش بینی امروز در تهران نداریم و همه چیز در کنترل و مدیریت است.

آخرین وضعیت پروژه صدر-نیایش

شهردار تهران در ادامه با اشاره به پروژه بزرگراه صدر نیایش گفت: طبق زمان بندی در این پروژه حدود ۱۲۰ روز عقب هستیم و آن نیز به دلیل مشکلات گشایش ال سی‌ها، خرید و ورود تجهیزات و همچنین ساخت تجهیزاتی که باید از خارج از کشور صورت می‌گرفته بوده. در واقع این مشکلات در دست ما نیست اما باز با تلاش شبانه روزی و پیگیری جدی کار‌ها توانسته‌ایم عقب افتادگی ۱۲۰ روزه را به نصف کاهش دهیم.

وی تاکید کرد: در شرایطی که در تحریم هستیم و مشکلات زیادی وجود دارد ما مجدانه تلاش کرده‌ایم که از راه و هدفمان فاصله نگیریم و با تمام توان تلاش خود را ادامه دهیم که اگر چنین نبود اجرای چنین پروژه‌هایی کلا زیر سئوال می‌رفت و غیر ممکن می‌نمود.

قالیباف تصریح کرد: وقتی صرفه جویی در وقت می‌کنیم حتما صرفه حویی در قیمت نیز شده است چنانچه وقتی زمانی میل گرد در هر کیلو ۷۰۰ تومان بود و بعد به دو هزار و ۲۰۰ تومان در کیلو رسید حتما صرفه جویی در زمان به معنای صرفه جویی در قیمت‌ها نیز خواهد بود البته هرگز نباید سرعت، کیفیت، سلامت و صحت کار‌ها را زیر سئوال ببرد و هر سه باید با هم معنی داشته باشند.

هزینه نگه داشت پل ها

شهردار تهران ادامه داد: در بودجه سال ۹۲، ۱۹ درصد هزینه‌های جاری شهردرای ۱۸ درصد از بودجه برای هزینه‌های نگهداشت (هزینه‌های نگهداشت پل ها راه‌ها آسفالت و...) پیش بینی شده این در حالی است که ۶۳ درصد بودجه تمرکز به برنامه‌های زیربنایی عمرانی و توسعه‌ای دارد.

قالیباف با بیان اینکه امروز در مدیریت شهری توفیق یافته‌ایم که بودجه کاملا هدفمند و معنی دار داشته باشیم گفت: نمی‌خواهیم که بودجه شهرداری را با سایر بودجه‌ها در کشور مقایسه کنیم اما بررسی بودجه شهرداری نشان می‌دهد که رویکرد درست و صحیحی را پیش رو گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: تلاش شده تا هزینه‌های جاری را با وجود افزایش قیمت این هزینه‌ها مانند آب برق و... در حد ممکن کاهش دهیم.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه باید به تلاش‌های ما افزوده شود، گفت: در بعضی از مسائل شهرداری به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد و باید اصلاح ساختار صورت گیرد چنانچه زمانی شهروندان معترض بودند که جدول‌ها غیر استاندارد است و بعد از یک سال دچار آسیب می‌شود اما امروز دیگر در تهران جدول غیر استانداردی نمی‌بینیم در مقابل این موضوع از سوی شهروندان مطرح می‌شود کعه چرا جایی را آسفالت می‌کنید و دو روز بعد دوباره می‌کنید حتی در بزرگراهی مانند شهید یاسینی بعد از ۷ ماه مجبور به انسداد یکی از خط‌های عبوری شدیم تا لوله گاز از آنجا عبور یابد مردم این را از چشم شهرداری می‌بینند و ما پاسخی نداریم به آن‌ها بدهیم چرا که این موضوع ناشی از نبود و خلل مدیر یت یکپارچه شهری است که تنها با اصلاح ساختار محقق می‌شود و در بخشی از صرفه جویی‌ها نیز ما به اصلاح ساختار نیاز داریم.

افزایش در آمدهای پایدار شهرداری به 36 درصد

وی با تاکید بر اینکه توجه به درآمد‌های پایدار شهرداری نیز از مهم‌ترین موضوعات در این مجموعه است، گفت: در سال‌های گذشته سهم درآمدهای پایدار از کل بودجه حدود ۱۵ درصد بود که خوشبختانه امروز درآمدهای پایدار به حدود ۳۶ درصد افزایش یافته و در واقع دو برابر در این حوزه رشد داشته‌ایم.

شهردار تهران تصریح کرد: البته هنوز به عدد قابل قبول و دفاع نرسیده‌ایم و باید به نقطه‌ای برسیم که ۶۰ تا ۶۵ درصد از بودجه درآمدهای پایدار باشد با این وجود ۳۶ درصد از بودجه که امروز درآمد پایدار است بیش از کل بودجه نقدی سال ۸۴ که ما کار خود را در شهرداری آغاز کرده‌ایم محسوب می‌شود.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه وقتی که ما امروز گزارش تفریغ بودجه سال ۸۸ را می‌بینیم حتی با سال ۸۷ و ۸۶ قابل قیاس نیست و تفریغ بودجه قطعا با دهه ۷۰ قابل قیاس نیست چرا که در آن زمان شاید اصلا تفریغ بودجه‌ای صورت نمی‌گرفت که قابل حسابرسی باشد.

وی افزود: اما امروز در انضباط مالی و شفافیت و اینکه خارج از برنامه کاری انجام ندهیم به شرایط خوبی رسیده‌ایم چنانچه وقتی بودجه سال ۸۸ را می‌بینیم انحراف بودجه دو دهم درصد است که واقعا عدد قابل توجهی نیست. این در حالی است که ما در دیوان محاسبات می‌بینیم که برخی از انحراف بودجه‌ها چقدر زیاد است.

شهردار تهران اضافه کرد: همچنین در بحث شفافیت مالی کارنامه شهرداری کارنامه بسیار روشنی است و مجموعه‌های نظارتی بر شفافیت مالی شهرداری تایید دارند امروز خوشبختانه با حمایت شورا توانسته‌ایم گام‌های جدی و اساسی به سمت شرایط مطلوب برداریم و درحوزه مالی از شرایط بد به شرایط خوب رسیدیم که امید است به سمت مطلوب پیش برویم.

الویت مناطق محروم در بودجه 92

شهردار تهران با بیان اینکه در بودجه 92 شهرداری مناطق محروم در اولویت قرار دارند، گفت: من مدعی هستم که این کار انجام شده و با عدد و رقم در همه بخش‌های شهرداری و در انتخاب پروژه‌ها هم در اجرا و هم در تاثیرگذاری و وزن ریالی پروژه هامشخص است.

وی افزود: تهران پیش از این دو قطبی بوده است و نه تنها شمال و جنوب بلکه غرب و شرق نیز وجود داشته است و همواره شمال و غرب از جنوب و شرق برخوردار‌تر بوده است اما امروز در هر بعدی که نگاه کنیم شرق و جنوب در اولویت قرار داشته است و در بودجه سال ۹۲ نیز ده منطقه محروم و در اولویت ۴۰ درصد بودجه را به خود اختصاص داده‌اند که کم درآمد‌ترین مناطق بوده‌اند.

قالیباف با تاکید بر اینکه فاصله شمال و جنوب در این دوره بسیار کمتر شده است اما هنوز جای کار بسیاری وجود دارد، افزود: یکی از اعضای هیات رئیسه مجلس که سه سال به عنوان سفیر در یکی از کشور‌ها بود دیروز در یکی از جلسات به من گفت که زمانی که به تهران بازگشتم از تغییرات تهران بسیار متعجب شدم؛ با این وجود همچنان در جنوب شهر مشکلات جدی وجود دارد که باید به آن رسیدگی شود.

اتمام پروژه های نیمه کاره

شهردار تهران در ادامه اتمام پروژه‌های نیمه تمام را اولویت بودجه در سال آینده دانست و اظهار کرد: در برابر همکارانم مقاومت کردم تا پروژه جدیدی نیاورند و هرچه آوردند حذف کردیم و اصرار داشتم تا پروژه‌های نیمه تمام به پایان برسد، هرچند واقعا برخی پروژه‌ها حیاتی و ضروری بود که این پروژه‌ها را چنانچه اعضای شورا بپذیرند انجام می‌دهیم و در غیر این صورت اصراری بر آن نداریم، با این وجود بعضی از پروژه‌ها نیزوجود دارد که برای اتمام مطالعات آن نیازمند کمک است و این به معنای آن نیست که کار آن را آغاز کنیم.

وی همچنین در خصوص دیون شهرداری نیز گفت: اگر امروز شهرداری را با هر وزارتخانه‌ای قیاس کنیم جزو سازمان‌های به روز در پرداخت پیمانکاران است و ما به این موضوع حساس هستیم و من شخصا بر این کار نظارت دارم و در جلسات آن حضور دارم و سیستمی این پرداخت‌ها کنترل می‌شود و در بودجه سال ۹۲ نیز جزو اولیت‌ها قرار دارد.

قالیباف تصریح کرد: شهرداری پروژه‌هایی با طراز مالی بالای ۱۵ هزار میلیارد تومان انجام می‌دهد و اینکه صورت وضعیتی با رقم ۱۵ درصدی در این چرخش وجود داشته باشد کاملا طبیعی است اما امروز در این حوزه به دقت کنترل داریم و در سال ۹۱ نیز این موضوع در اولویت قرار داشت که حقوق مردم مورد توجه باشد.

بدهی های دولت به شهرداری

شهردار تهران در ادامه با اشاره به عدم پرداخت تعهدات دولت به شهرداری تهران نیز گفت: در این رابطه باید امسال دقت و تامل بیشتری صورت گیرد چراکه ردیف‌هایی که دولت بر اساس قانون باید به شهرداری پرداخت کند مشخص است، مثلا در بخش مربوط به پرداخت یارانه‌ها تا امروز تنها ۲۵ میلیارد تومان به شهرداری داده شده است با این وجود آیا من می‌توانم حمل و نقل عمومی را تعطیل کنم و یا اینکه اتوبوسی نخرم به دلیل اینکه سهم ۸۰ درصدی دولت مربوط به خرید اتوبوس پرداخت نشده و یا اینکه در هزینه‌های جاری سهم ۳۳ درصدی دولت و یا هزینه مربوط به مترو هنوز پرداخت نشده است؟

وی افزود: از کل بودجه عمرانی تنها ۴۲ میلیارد تومان پرداخت کرده‌اند که آن هم به حساب شهرداری واریز نشده و تنها برگه مربوط به آن را داده‌اند و پولش را به جایی که باید ریختند؛ آیا سهم شهرداری از بودجه عمرانی کشور تنها ۴۲ میلیارد تومان است.

آلودگی هوا و پرداخت عوارض سوخت

قالیباف با تاکید بر اینکه این پرداخت‌ها باید بر اساس قانون صورت گیرد و عین قانون است، افزود: عوارض مربوط به سوخت بودجه‌ای نیست که هنوز تحقق نیفتاده باشد، مردم در هر جای کشور وقتی سوخت می‌زنند پول آن را نقدی می‌دهند و نه به تحریم‌ها ربطی دارد، نه به درآمد‌ها و نه به ارز و مالیات، مردم تهران چه گناهی کردند که باید پول سوخت را بدهند، آلودگی هوا را تحمل کنند و عوارض آن را ببینند، پول این بخش به خزانه وارد شود اما قرانی از آن به شهرداری تهران داده نشود؛ این بخش از درآمدهای مستمر، قطعی و پایدار شهراری است و بودجه عمرانی نیست که تحقق نیافته باشد.

توضیح درباره بودجه نقدی و غیرنقدی

شهردار تهران در ادامه بودجه نقد و غیر نقد شهرداری تهران را ۱۲ هزارو ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: شش هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بودجه نقدی و در بخش غیر نقد نیز شش هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است که به ترتیب ۱۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه عمرانی، ۱۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه خدمات شهری، ۲۴۰۰ میلیارد تومان در حوزه حمل و نقل و مترو که در اولویت قرار دارد، ۱۴۵۰ میلیارد تومان در حوزه مناطق، ۴۸۰ میلیارد تومان در بخش فرهنگی از توسعه کالبدی تا فعالیتهای فرهنگی، ۶۰۰ میلیارد تومان مربوط به واحدهای مستق و غیر مستق و متمرکز و همچنین ۲۴۰۰ میلیارد تومان مربوط به بخش مالی و اداری و جاری است.

شهر دار تهران در ادامه همچنین از تدوین چشم انداز ۵ ساله آتی شهرداری نیز خبر داد و گفت: تجربه خوبی در مدیریت شهری و شورای شهر وجود دارد و یکی از کارهایی که در برنامه است اینکه بتوانیم یک برنامه ۵ ساله برای شهر تهران از سال ۹۳ تا ۹۷ تعریف کنیم؛ اما این به آن معنی نیست که این برنامه قطعی شود و به تصویب شورا برسد، بلکه می‌خواهیم در سه ماهه اول سال چشم انداز ۵ ساله آینده شهرداری در شهر تهران را با تجربه این جمع تهیه و به عنوان سندی برای آیندگان آماده کنیم و هر طور که خواستند عمل کنند تا این سند به عنوان دستاوردی و تجربه‌ای برای شهر بماند تا شهر به درستی در مسیر خود حرکت کند.

کد خبر 198677
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز